Een overzicht van de door Volharding gehouden activiteiten in 2014.

 

16 Januari Opendag bij Volharding

Op zondag 16 maart 2014 vond in een overvolle sportzaal de opendag van Volharding plaats. Het thema was Lente, zeer toepasselijk !
Iedereen was blij en dartelde vrolijk rond, van hondjes tot ouders met hun peuters, danseressen, de lenteboys etc. Iedereen was blij dat het weer lente is.

Op muziek van het Fliegerlied dansten de leden de openingsdans en werd de opendag ook afgesloten. De ouderkindgroepen, de kleuters, de jongens, de meisjesrecreatief en de dansgroep alsmede de Poeketjes lieten een mooie oefening zien. We kunnen terugkijken op een gevarieerde, vlot verlopen ochtend !

 

28 November Fair Play Award
Volharding is samen met de zusterverenigingen Olympia, Leonidas en Sparta door de gemeente Venlo genomineerd voor de Fair Play Award.

De uitslag werd bekend gemaakt op 28 november in Domani.

De winnaar is Venlo Verbroedert: Vijftien clubs, één team. De plaatselijke voetbalclubs in Venlo zijn samen gaan werken onder de naam Venlo Verbroedert in een poging de waarden sportiviteit en respect hoger in het vaandel te krijgen. Gefeliciteerd !

 

Succesvolle 4e editie van de Venlose Turnkampioenschappen voor recreanten

Op 2 november j.l. hebben in de Rijnbeekhal voor de 4e keer de Venlose Turnkampioenschappen voor recreanten plaatsgevonden. Ongeveer 150 kinderen hebben in twee wedstrijdsessies meegedaan, waarvan 33 kinderen van Volharding. In diverse leeftijdscategorieen is gestreden voor een 1e, 2e of 3e plaats. Door de meisjes is geturnd is op de onderdelen vloer, sprong, brug en balk. En door de jongens op de onderdelen vloer, sprong, brug en rekstok. Zij werden aangemoedigd door een groot publiek. De sfeer was goed en alle kinderen zijn trots naar huis gegaan met een beker of medaille en diploma.

Ook enkele van onze leden zijn met een beker naar huis gegaan:
In de groep van 8-10 jaar wisten 3 meisjes bij de eerste 10 te eindigen. Na een gedeelde eerste plaats werd Kayleigh Cuijpers, 3e.
In de leeftijdscategorie meisjes 5 tot en met 7 jaar werd Meike Kersten zelfs 2e.
Finn Tönnessen en Brian Kreutz wisten beiden bij de jongensgroep met eenzelfde puntenaantal te eindigen op de 2e plaats!

Kayleigh, Meike, Finn en Brian, nogmaals van harte gefeliciteerd!

IMG 9585

IMG 9531

 

Dansvoorstelling in het Zaelke in Tegelen

Op 29 juni was er een dansvoorstelling voor een aantal vereningen uit de regio. Volharding deed mee and liet zien wat de meiden geleerd hebben. Dit is geen wedstrijd, maar vooral een leuke ochtend om ook andere vereningen te ontmoeten. Zeer geslaagd !

 

Diplomaturnen jongens en de kleuters

Op dinsdag 8 juli waren het de kleuters en de jongens die streden voor een medaille.
De kleuters hadden hard geoefend op de evenwichtsbalk, de brug, een lange mat en met een sprong. Door al dat goede oefenen wisten alle kleuters te slagen voor het diploma en kregen ze uit handen van de voorzitter het diploma én een medaille.

Daarna was het de beurt van de jongens. Niet alle jongens deden mee maar de vier jongens die wel turnden, waren heel enthousiast. Fantastisch om te zien! Natuurlijk wisten de jongens ook te slagen voor het diploma en kregen ze ook allen de medaille. Voor sommige al de 28e medaille die ze hadden.....

 

Diplomaturnen meisjesrecreatief

Op zaterdag 5 juli werd onder grote belangstelling van ouders, oma's en opa's het diplomaturnen gehouden voor de meisjes recreatief.
Enkele meisjes zijn pas enkele maanden geleden bij de groep gekomen; er waren zelfs deelnemers die pas enkele weken meegeturnd hadden. Iedereen mocht meedoen en onder leiding van juf Cindy en hulpleidster Jolanda wisten de meisjes goed te presteren en wisten ze de zenuwen grotendeels onder bedwang te houden.
Iedereen ging met een diploma en een persoonlijke boodschap van juf Cindy naar huis. Natuurlijk ontving iedereen uit handen van de voorzitter een medaille.

IMG 2631IMG 2641

IMG 2675

 

Assistentendiploma voor Monique Grubben

Monique heeft de laatste maanden deelgenomen aan de cursus assistent, niveau 1. Tijdens de opendag mocht ze uit handen van de voorzitter het diploma ontvangen.

Monique assisteert Wies op dinsdag in de kleuterles.

Monique veel plezier van je diploma bij onze vereniging!